Flysimulator Boeing 737-800 og ATR

CAPA råder over 2 FNPTII simulatorer, samt flere mindre simulatorer vores elever frit kan benytte. Det bringer os helt i front hvad angår den nyeste teknologi inden for Multi Crew Træning.

Begge vores simulatorer er fremstillet i Canada, af en af simulatorindustriens mest innovative virksomheder, Mechtronix.

Vores XJ-simulator er konvertibel mellem en Boeing 737-800, som er et af luftfartens mest anvendte flytyper, samt en ATR.

Denne simulator opfylder et ønske fra luftfartsindustrien om at kunne give piloterne en mere indgående træning i Multi Crew Co-operation, samtidig med at dette bliver mere SOP og Typerating relateret målrettet til pilotjobbet på et moderne trafikfly.

Samme simulator bliver i øvrigt benyttet af de fleste danske luftfartsselskaber til optagelsesprøver af nye piloter.

CAPA råder derudover også over en Seneca simulator med opgraderet visuelt program, som både kan bruges som singel pilot IFR trainer og til MCC.

Fordelen ved at benytte disse højtteknologiske simulatorer er, at vi både kan optimere træningen markant, men at og vi i højere grad kan forberede vores piloter på hvordan de efterfølgende vil blive trænet og testet ude i luftfartsselskaberne.

Udover vi benytter simulatorene til træning, bliver de også benyttet af både danske og udenlandske luftfartsselskaber til optagelsesprøver.

FNPT II  XJ Simulator