Velkommen til CAPA Live

Vi bringer gennem CAPA Live spændende nyheder, historier & fortællinger og et ufiltreret indblik i luftfart.
CAPA Live er vores liveudsendelse, der pt. sendes live én gang pr. måned gennem vores Facebook side, som du kan følge her.

Fik du ikke set sidste afsnit, kan de se (eller gense) alle afsnit af CAPA Live her på siden eller på Youtube, ved at klikke her.

Se alle afsnit af CAPA Live her: 

Afsnit 8 - Haverikommissionens arbejde & beredskab i Roskilde Lufthavn
Vi gæstes af Chefpilot hos JetTime, Kristian Plambeck Lassen, der fortæller om JetTime's arbejde for at reducere CO2 udledningen samt andre operationelle tiltag. Vi hører også branchedirektør hos DI, Michael Svane's, og Chief Traffic Forecaster i Københavns Lufthavn, Thomas Thessen's, bud på udviklingen i dansk luftfart. Afslutningsvis ser vi afsnit 11, af Pilotelevernes Videodagbog, der handler om eksamen!

 


 

Afsnit 7 - Haverikommissionens arbejde & beredskab i Roskilde Lufthavn
Vi besøge vores venner i Roskilde Lufthavn, hvor de viste deres fede brandslukningsmaskiner og de-ice udstyr frem. Afslutningsvis ser vi afsnit 11, af Pilotelevernes Videodagbog, der handler om eksamen!

 

Afsnit 6 - Headsets, Navigation & Gadgets
Vi sendte LIVE fra værkstedet hos vores partnere i GAService. Her kigger vi på forskellige gadgets til piloter, nærstuderer navigationsudstyr og kommer helt tæt på en flyvemaskine. Afslutningsvis ser vi afsnit 10, af Pilotelevernes Videodagbog, der er en sommer special.


Afsnit 5 - Roskilde Airshow Special
Vi sendte LIVE fra Roskilde Airshow 2019, hvor vi kom tæt på DC-3 Vennernes smukke DC-3, snakkede med "Dannebrog" F-16 piloten, GIM, og betragtede det fantastiske WWII bombefly, B-17 "Sally-B". Derudover møder vi en af vores elever, RAK, der fortæller om livet som pilotelev hos Center Air Pilot Academy og afslutningsvis ser vi afsnit 9, af Pilotelevernes Videodagbog.


Afsnit 4 - Briller og ure til piloter
Vi snakker fede briller, Top Gun, og smarte ure til piloter. Dette afsnit af CAPA Live handler om pilotens visuelle udtryk! Vi gæster både Profil Optik på RO's Torv og Klarlund i København til en snak om, hvad der trender i luftfartens mode. Som altid ser vi også endnu et afsnit af Pilotelevernes Videodagbog. Vi håber du vil se med!


Afsnit 3 - Pilotens elektroniske kuffert
Vi bliver i dette afsnit af CAPA Live gæstet af vores instruktør og tidl. elev, Emil Sørensen, der introducerer os til den nye elektroniske kuffert, piloteleverne dagligt anvender hos Center Air Pilot Academy. Vi får også besøg af Roskilde Airshows Per Faldborg Olesen, der bl.a. giver os indblik i planlægningen af Roskilde Airshow. Derefter ser vi endnu et spændende afsnit af Pilotelevernes Videodagbog.


Afsnit 2 - Om rekruttering
I dette afsnit af CAPA Live byder vi velkommen ombord til rekrutteringschef i SAS, Olav Guldbrandsen, der fortæller om de krav luftfartselskaberne har, til nyuddannede piloter. Vi byder også velkommen til Villads Gamborg, der efter sin uddannelse hos Center Air Pilot Academy fik job hos Ryanair. Villads fortæller om rekrutteringsprocessen og giver et par tips og tricks med på vejen! Sidst skal vi fordi endnu et afsnit af Pilotelevernes Videodagbog.


Afsnit 1 - Premiere
Velkommen ombord til CAPA Live! Vi bestræber os på at bringe spændende nyheder og historier fra luftfartens fantastiske verden. I dette afsnit får vi besøg af Training Manager hos Center Air Pilot Academy, Kenneth Sørensen, samt direktør for Aviation E-Learning, Steen Sandal. Derudover ser vi første afsnit af Pilotelevernes Videodagbog, der giver et behind-the-scenes indblik i livet som pilotelev hos Center Air Pilot Academy. Velkommen ombord!