study-booksMPL pilotuddannelsen

MPL - Multi-crew Pilot License - er en pilotuddannelse der tager udgangspunkt i  et multi-crew pilot koncept, der som helhed foregår på en flyveskole i samarbejde med et luftfartsselskab.

MPL er baseret på "Competency Based Training", mere end på timeerfaring, og sigter i mod et job i et to-pilots koncept. D.v.s. at pilotaspiranterne gennem hele deres uddannelsen har haft fokus på store transportfly, eksempelvis Airbus eller B737, istedet for små fly, som kun de færreste piloter flyver efter endt uddannelse.

En stor del af trafikflyveruddannelsen vil da også foregå i godkendte simulatorer frem for små fly, hvor man netop kan simulere diverse hændelser, og ikke kun tale om dem i teorien. Derudover kan CRM (Crew Resource Management) naturligvis også i langt højere grad trænes som en integreret del af flyvningen.

Der er endvidere fra starten stor fokus på de menneskelige faktorer. Man mener at 80% af alle episoder i luftrummet sker pga. menneskelige fejl. Under MPL pilotuddannelsen har vi fra starten fokus på, hvordan man bedst muligt samarbejder i både cockpit og cabine.

mcc-xjCAPA og det daværende Sterling Airlines, var de første der på verdensplan dannede sig praktiske erfaringer med MPL uddannelsen tilbage i 2006. Et samarbejde der var så stor en succes, at mange andre skoler og luftfartsselskaber over hele verden bruger vores erfaringer som grundlag for deres MPL forløb i dag.

 

Vi har netop indgået en ny MPL aftale (Juni 2018), mere information følger snart.

 

 

 

icao_logo

 

 

JAALogoSmall